• 073-5517349 / 06-10109720
  • info@kids-at-home.net    

Oudercommissie

Met de oudercommissie meer betrokken!

De oudercommissie van Kids@home bestaat uit 4 leden en komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar. Het doel is kinderen en ouders te vertegenwoordigen en het behartigen van hun belangen met betrekking tot verschillende onderwerpen. Daarnaast zijn zij een belangrijke sparringpartner Kids@home.

De oudercommissie:

  • Overlegd met de houder van het gastouderbureau

  • Adviseert gevraagd en ongevraagd de houder

  • Bevordert goede en heldere informatie aan ouders

  • Onderhoudt contacten met andere ouders

  • Bevordert de betrokkenheid van ouders bij Kids@home, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren.

 

De oudercommissie van Kids@home bestaat uit de volgende leden: 

Wieke Eggers (voorzitter):

Ik ben lid geworden van de oudercommissie omdat ik zeer enthousiast ben over het fenomeen gastouderopvang. Ik ben moeder van 2 jongens, Aeson 5 en Perseas 4 jaar. Zij zijn in Griekenland geboren en toen de jongste 6 maanden was kwamen wij als gezin naar Nederland. Voor ons was het zeer belangrijk dat de kinderen een geborgen en veilige omgeving kregen. Dat vind ik echt een verschil met de reguliere opvang. Je kiest de gastouder die bij je past en deze heeft ook bewust gekozen om dit te doen. De kleinschalige omgeving zorgt ervoor dat het lijkt op een normale dag thuis, qua indeling en omgeving. Inmiddels zijn de uurtjes minder, maar onze kinderen zijn de afgelopen jaren met veel plezier bij 2 verschillende gastouders geweest. Flexibel, korte lijntjes en heel persoonlijk. Super blij met gastouderopvang!

 

Janneke Gevers (OC lid): janneke

Ik ben 32 jaar, getrouwd en woon in Schijndel. Ik ben moeder van twee dochters, Milou van bijna 6 jaar, Vajèn van 3 jaar en Vigo 1/2 jaar. Onze kinderen spelen nu 2 jaar jaar bij een gastouder van Kids@home. Hiervoor speelden zij bij een kinderdagverblijf.  Ik ben werkzaam bij de Hondsberg in Oisterwijk als pedagogisch medewerker bij het dagcentrum vroegtijdige interventie (voor kinderen van 0 tot 6 jaar). Ik ben lid geworden van de oudercommissie, omdat het me leuk leek om Kids@home van een andere kant te zien en te kijken wat ik kan bijdragen om de gastouderopvang zo prettig mogelijk te maken voor de kinderen en hun ouders en mogelijke vragen van ouders mee te kunnen beantwoorden.

 

Jessy van Uden (OC lid): jessy

In het dagelijks leven zorg ik natuurlijk voor mijn kinderen en sta ik 2 dagen in de week voor een groep ¾ op een basisschool. Ik ben woonachtig in Berlicum en ben moeder van 3 drie meisjes, Elin (8 jaar), Fenne (7 jaar) en Mette (4 jaar) die sinds enkele jaren gebruik maken van de gastouderopvang. Sinds vorig jaar ben ik lid van de oudercommissie van Kids@home. Het is erg leuk om met de commissie ins en outs van Kids@home te bespreken. Wij denken met Jolanda mee, geven  ideeën, geven tips en kijken kritisch naar de plannen vanuit het perspectief van de ouders. Dit vind ik erg leuk om te doen. Het is enorm leuk om met de andere leden van de oudercommissie en met Jolanda, van Kids@home een nog professionelere organisatie voor kinderopvang te maken. 

 

Linda van den Bogaard (OC lid):linda

Samen met mijn man, dochter Lotte van 1 jaar en een hondje, woon ik in Den Dungen. Vier dagen per week werk ik als zorgconsulent in het voortgezet onderwijs en dat werk doe ik met erg veel plezier. In mijn vrije tijd ben ik vooral druk met mijn dochtertje, ga ik graag even de stad in, ergens een kopje koffie drinken of kruip ik op de bank om iets leuks te haken. Door lid te zijn van de oudercommissie van Kids@home hoop ik dat ik namens alle ouders een bijdrage kan leveren aan een zo goed en prettig mogelijke samenwerking met gastouders en met het gastouderbureau

 

Contact opnemen met de oudercommissie