Wat doen wij

Kids@home draagt zorg voor een verantwoorde opvang die bijdraagt aan een goede ontwikkeling van het kind in een veilige en gezonde omgeving. Wij bezoeken onze gastouders zeer regelmatig en bieden hen diverse mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in hun werk. Met de ouders onderhouden we regelmatig contact en vanzelfsprekend wordt ook met hen de opvang geëvalueerd.

Vanaf 2011 dient de gastouder te beschikken over beroepskwalificaties en moet zij zijn opgenomen in het landelijk register kinderopvang voordat de opvang in aanmerking komt voor de tegemoetkoming kinderopvangtoeslag. Van al onze gastouders mag u verwachten dat zij aan alle eisen zullen voldoen.

Op basis van de verschillende opvangwensen en - mogelijkheden zoeken wij naar een geschikte combinatie tussen ouders/kind en gastouder waarin beide partijen zich thuis voelen.  

De afspraken worden vastgelegd in een afsprakenbijlage, behorende bij de "overeenkomst van opdracht" die door de ouder en de gastouder wordt ondertekend. De opvang kan nu starten. De eerste twee maanden ziet Kids@home als proefperiode. Tijdens deze periode zal Kids@home regelmatig contact opnemen met de ouder en de gastouder om te horen wat de ervaringen zijn en of alles naar wens geregeld is. Ook na een geslaagde bemiddeling blijft Kids@home uw aanspreekpunt. Wij hebben regelmatig, minimaal 2 x per jaar, contact met de vraag - en gastouder en begeleiden in geval van problemen.

Ons Werkgebied

Het werkgebied van Kids@home omvat o.a. de volgende plaatsen: Berlicum, Middelrode, Den Dungen, Sint- Michielsgestel, Gemonde, Heeswijk-Dinther, Oss, Vinkel, Geffen, Nuland, Loosbroek, Vorstenbosch, Veghel, Boekel, Nistelrode, Rosmalen, Den Bosch, Engelen, Empel, Vught, Schijndel, Sint Oedenrode en Vlijmen.

Ook aanmeldingen uit andere plaatsen zijn van harte welkom.